BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM TARU!

Tokom studijskog putovanja koje je organizovano za novinare nacionalnih i lokalnih medija, Turistička organizacija Srbije preporučila je turistima posetu Nacionalnom parku Tara, plovidbu Drinom, obilazak Perućca i Bajine Bašte
BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM TARU!

Baš te destinacije bile su odredište još jedne posete u okviru kampanje „Biram Srbiju“.

Zašto je Tara među omiljenim i najposećenijim destinacijama tokom cele godine uverili smo se uživo.  Lepota predele, miris borova, uređene staze kroz najlepše šumske pejzaže i vidikovci od kojih zastaje dah pozivnica su i garancija da će se u ovom zelenom kutku Srbije  turisti odmoriti, okrepiti i umoriti. Svako prema svojoj želji. Baš na ovom mestu možete saznati zašto je najveća evropska životinja, mrki medved odabrao ovaj deo sveta za svoje stanište. Takođe i koje endemske vrste nastanjuju ova područja i kako se pravilno koriste hiljade biljaka koje predstavlju pravo bogatstvo ovog nacionalnog parka.

Domaćini iz lokalne turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta uverili su nas da je najbolji odmor posle aktivnog pešačenja -  krstarenje Drinom. I sa obale, Drina je neponovljivo zelena i čudesna za fotografisanje. Zato je nezaobilazna tačka svakog putovanja čuvena Kućica na Drini.

Svaki lokalitet prilika je za avanturu, odmor, relaksaciju, ali i za isprobavanje lokalnih specijaliteta, uglavnom od ribe.

Ako postoji destinacija pogodna za različite generacije i različite zahteve turista, onda je to Tara. Povratak u istoriju, susret sa ponosnom tradicijom doživećete u obližnjem manastiru Rača. Od posebnog je značaja bila Račanska prepisivačka škola, a nakon stradanja manastira i velike seobe Srba 1690.godine, Račani su svoja iskustva preneli severno od Save i Dunava. Sve to ponosni domaćini preneli su novinarima tokom ovog studijskog putovanja.

Destinacija na koju se obavezno odlazi ponovo. Sa takvim utiscima Turistička organizacija Srbije za ovo leto preporučuje Taru.


 
www.turizamsrbije.info