BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM ARANĐELOVAC I TOPOLU!

Letnja promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije "Biram Srbiju" nastavljena je studijskom posetom domaćih medija i predstavnika TOS-a Aranđelovcu i Topoli
BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM ARANĐELOVAC I TOPOLU!

Ova studijska poseta organizovana je sa ciljem približavanja turističke ponude ova dva grada domaćim turistima.

Dva šumadijska grada odlikuje bogata ponuda kulturno-istorijskog nasleđa, koja se ogleda u brojnim lokalitetima koji sežu od praistorije do savremene umetnosti. Predstavnici medija imali su prilike da se tokom ove posete upoznaju sa Orašcem, mestom podizanja Prvog srpskog ustanka. U okviru spomen kompleksa u Orašcu posetiocima je dostupna digitalizovana izložba "Ustanici govore", koja "oživljava" junake ovog perioda kroz mobilnu aplikaciju. Pećina Risovača, koja je zbog svojih prirodnih osobenosti i kulturno-istorijskih vrednosti pećina je proglašena spomenikom prirode i kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, bila je naredna tačka posete. U parku Bukovičke Banje, prisutnima su predstavljena vajarska ostvarenja nastala u okviru Međunarodnog simpozijuma "Beli Venčac", kao i obnovljeni pavljion sa mineralnim izvorima.

Karađorđev grad, mauzolej sa crkvom Sv. Đorđa na Oplencu, kao i kraljevska vinarija, podsetili su na značaj Topole za kulturu i istoriju naše zemlje.

Obilasci destinacija koje Turistička organizacija Srbije promoviše u letnjoj kampanji "Biram Srbiju" nastaviće se i narednih meseci.


 
www.turizamsrbije.info