NOVI BEČEJ POGODAN ZA RIBOLOV

Na području Novog Bečeja mogu se pecati: šaran, som, smuđ, štuka, tostolobik, manić (lota lota), manjov, babuška, karaš, linjak, bucov, crvenperka, deverika, grgeč…
NOVI BEČEJ POGODAN ZA RIBOLOV

Na ušću kanala Dunav Tisa Dunav u reku Tisu u vikend zoni gde  je voda najmirinija dozvoljen je sportski i rekreativni ribolov. Dozvole za pecanje se mogu kupiti u USR "Tisa" ili od ribočuvara na licu mesta. Godišnja dozvola košta 7.000 dinara, a dnevna dozvola košta 1.000 dinara.

Na ribolovnom području Stara Tisa, zabranjen je svaki drugi ribolov, osim sportskog ribolova, jer ovaj deo pripada zaštićenoj zoni – park prirode "Stara Tisa". Upravljač dela Stara Tisa je komunalac "Bečej", godišnja dozvola za sportski ribolov košta 4.000 dinara, i može se kupiti kod ribočuvara na licu mesta. Na ovom delu postoje uređena mesta, koja su prilagođena osobama sa invaliditetom, a nalaze se kod starog železničkog mosta, na putu Bačko Gradište – Biserno ostrvo ( sa Banatske strane).

Ipak, treba znati da je veoma je važno pridržavati se svih propisanih mera oko dozvoljene najmanje lovne dužine i lovostaja, dok je noćno pecanje strogo zabranjeno. 

Na reci Tisi dozvoljeno je kupanje a osim ribolova, postoji mogućnost bavljenja nautičkim sportovima, kao što su: skijanje na vodi, kajakarenje, veslanje, ronjenje i slično.

 
www.turizamsrbije.info