NAJAVLJENA DRUGA FAZA PROJEKTA "ČISTO I SIGURNO"

Počinje obuka za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu u sprovođenju protokola za sprečavanje širenja virusa COVID-19

U okviru projekta "Čisto i sigurno" do sada je sertifikovano preko 200 hotela i 280 restorana, što praktično znači da su gosti turističkih objekata koje nose ovaj pečat mogu biti sigurni da se nalaze u zoni gde nema virusa COVID-19.

"Cilj nam da početku ove druge faze projekta "Čisto i sigurno" za početak ovu obuku pre svega u našim najposećenijim turističkim destinacijama prođe skoro 10.000 zaposlenih u hotelskoj industriji, a da do kraja maja 2022. godine njome budu obuhvaćeni svi zainteresovani. Interesovanje je veliko jer svi žele da zaštite sebe i naravno svoje goste, tim pre što je ovakva vrsta obuke postala ne samo potreba već i neminovnost - rekao je direktor HORES-a, Dr. Georgi Genov prilikom najave druge faze projekta "Čisto i sigurno".

Ovaj projekat institucionalno je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Dr. Renata Pinđo istakla je ovo je jako značajan projekat i pozvala je sve ugostitelje i hotelijere da svoje zaposlene uključe u ovu vrstu obuke jer je to prilika da se standardi i nivo kvaliteta usluga koje pružaju svojim gostima podignu na jedan viši nivo a to će onda samo po sebi podići i konkuretnsku poziciju Srbije na međunarodnom turističkom tržištu.

Pojekat "Čisto i sigurno" finansijski je podržala  Evropska Unija i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju koje sa svojim projektom "EU za kulturno nasleđe i turizam". Po rečima Aleksandera Beca, vođe projekta, Evropska Unija je za veliki broj aktivnosti u Srbiji koji imaju za cilj smanjivanje negativnih posledica izavanih pandemijom obezbedila značajna finansijska sredstva i do sada je u vrednosti od 660.000 evra obezbeđen sanitarni materijal i oprema za dezinfekciju turističkih kapaciteta.


Povratak na prethodnu stranu