SABOR NARODNOG STVARALAŠTVA U KRAGUJEVCU

Sabor narodnog stvaralaštva biće organizovan i ove godine, 28. avgusta, na dan kada Srpska pravoslavna crkva slavi jedan od četiri najveća praznika posvećenih Bogorodici, "Uspenije Presvete Bogorodice"
SABOR NARODNOG STVARALAŠTVA U KRAGUJEVCU

Ovaj praznik je i Slava Saborne crkve u Kragujevcu. Posle jutarnje Svete Arhijerejske Liturgije, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa Šumadijskog, gospodina Jovana, Sabor narodnog stvaralaštva biće svečano otvoren. U porti Saborne crkve i duž ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića od 10 do 19 časova preko pedeset učesnika, odnosno 16 udruženja izložiće svoje proizvode.

Na ovoj manifestaciji posetioci mogu da vide i kupe zdrave proizvode, hranu, zimnicu i pića proizvedena u domaćinstvima u Kragujevcu i okolini, ali i iz cele Šumadije i Levačkog kraja, sa Kopaonika, iz Kraljeva, Užica itd. Udruženja i domaćini izložiće i unikatne predmete narodne radinosti i starih zanata. 

U porti Saborne crkve u večernjim satima biće organizovan program kojim Eperhija Šumadijska najavljuje Gospojinske svečanosti koje traju od Velike do Male Gospojine, od 28. avgusta do 21. septembra.

Sabor narodnog stvaralaštva organizuju Gradska turistička organizacija Kragujevac i Šumadijska eparhija.


 
www.turizamsrbije.info