GASTRONOMSKI VODIČ "GAULT&MILLAU" USKORO U SRBIJI

Nezavisni međunarodni gastronomski vodič "Gault&Millau" najavio je svoj dolazak na tržište Srbije
GASTRONOMSKI VODIČ

Ovaj vodič danas je prisutan u blizu 20 zemalja. Zadatak mu je da  turiste, objektivno, profesionalno i jednostavno vodi kroz najbolje svetske restorane, vinarije, pivnice i ukuse. Objavljivanje Gault & Millau - Srbija omogućila je Turistička organizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa, do najboljeg somelijera. 

"Gault&Millau" je stekao ugled jedne od najuticajnijih svetskih referenci za restorane. Od pre nekoliko godina na osnovu ove popularne „žute knjige“ i čuvenih kuvarskih kapa koje on dodeljuje, gurmani su u prilici da biraju specijalitete i šefove kuhinja i u regionu. Da li su na svoju uslugu, restoransku atmosferu, porciju i ukupan utisak koji ostavljaju naši ugostitelji ponosni s razlogom, utvrdiće nezavisni inspektori koji će narednih meseci procenjivati ugostiteljske objekte i zasluženu ocenu upisivati u vodič. Obići će i  predstaviti i seoska domaćinstva koja pružaju usluge hrane i pića, poslastičarnice, vinarije, pivare.

Objavlivanje prvog izdanja gastronomskog vodiča Gault & Millau - Srbija na engleskom i srpskom jeziku očekuje se u aprilu sledeće godine.
 
www.turizamsrbije.info