SAJAM MEDA I VINA
U Negotinu će 11. i 12. maja biti organizovan 16. Međunarodni sajam meda i vina
SAJAM MEDA I VINA Ovom prilikom okupiće se proizvođači meda, vina, suvenira, lekovitog bilja, ali i proizvođači prateće opreme i svi oni koji se bave prodajom, distribucijom i konzumiranjem meda i vina.
"Koncepcija Sajma meda i vina u Negotinu prilagođena je stvaranju prepoznatljivih robnih marki u oblasti vinarstva i pčelarstva, budući da su vina sa područja Negotinske krajine od 18. veka sinonim dobrog kvaliteta, kao i med, po čemu se opština Negotin, treća u Srbiji po broju košnica, takođe afirmisala", navode u Turističkoj organizaciji opštine Negotin koja je uz Udruženje proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Negotinske Кrajine i Društva pčelara "Hajduk Veljk"“ Negotin organizator Sajma.
Ovogodišnji Sajam meda i vina svečano će biti otvoren u četvrtak 11. maja u 18 časova na gradskom trgu u Negotinu. Sat vremena kasnije nastupiće . Električni gudački kvartet "Dinamika music" koncertom "Od baroka do roka", a zatim će uslediti nastup Max in benda, a od 21 čas i koncert Sanje Vučić.
U petak,12. maj, od 10 do 13 sati na Gradskom trgu planiran je koncert "Pozdrav iz Krajine" na kojem će nastupiti orkestar "Žirado Kavaljeri" i Gradski horski ansambl "Mokranjac" sa svojim Horom "Wallachia". Od 18 časova na centralnoj bini nastupiće "Tiramisu akustik bend", u 19 sati i 30 minuta rumunsko-srpski fanki bend "Phunk smugglers", a u 21 sat je planiran koncert Aleksandre Bursać.
Programom je predviđeno i predavanje za pčelare, javna tribina "Pčelarstvo Timočke Krajine", a tokom ove dvodnevne manifestacije posetioci će imati prilike pogledaju sajamske štandove na kojima će brojni izlagači izložiti svoje proizvode, vino, med, rukotvorine, suvenire…
Pokrovitelji 16. Međunarodnog sajma meda i vina su Opština Negotin i Ministarstvo turizma i omladine.
 
www.turizamsrbije.info