XROSS HARD ENDURO
Na Kraljevom trgu na Zlatiboru, u utorak 16. maja svečano je otvorena trka Svetskog šampionata u motociklizmu koja je deo najjačeg svetskog takmičenja za hard enduro motocikle
XROSS HARD ENDURO Na reliju učestvuje oko 350 vozača – što je rekordni broj učesnika na ovoj trci. Oni dolaze iz više od 40 zemalja sasvih kontinenata i od 17. do 20. maja testiraće svoju izdržljivost kao i izdržljivost svojih motora na Zlatiboru, Tari i u Mokroj Gori.
Srbija je jedna od sedam zemalja u kojoj će se u ovoj godini voziti hard enduro trke svetskog šampionata. A na Zlatiboru će u maju biti ispisano novo poglavlje istorije moto sporta. U toku naredna četiri dana posetioci će imati priliku da vide šampione svetske hard enduro scene, tu su aktuelni svetski šampion Menuel Letenbihler (Nemačka), vicešampion Mario Roman (Španija), Teodor Kabakčijev (Bugarska), juniorski svetski šampion Met Grin (Južnoafrička Republika), kao i jedna od retkih dama koja se takmiči Sandra Gomez (Španija) i mnogi drugi.U sredu 17. maja na Zlatiboru će biti održan trening i kvalifikacije na Prologu za sve klase, a potom sledi i Akrapovič Enduro Cross Finale, najatraktivniji deo manifestacije.
Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta, koji će Srbiju i na ovaj način još predstaviti kao zemlju vrhunskog sporta, podržali su Ministarstvo sporta, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, AMSS, opština Čajetina, Komunalno javno preduzeće "Zlatibor" Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Turističkorekreativni kompleks Zlatibor, Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad kao i kompanija Comtrade.
Svi zainteresovani dodatne informacije mogu pronaći na sajtu https://www.xross.rs/
 
www.turizamsrbije.info