O NAMA
Da li se slažete kad kažem: "Srbija je geografski mala zemlja, ali raspolaže sa toliko puno turističkih motiva, bogatstvom istorijskog i kulturnog nasleđa da je tako velika da ja još uvek nisam stigao da je celu obiđem!"? Znate li pesmu poznatog sremskog pesnika Radivoja Prokopljevića Proke koja glasi:
Svetski putnik

Obišao je
svetsku baštinu -
rimske dvorane,
svu grčku starinu,
a nije bio u Kušumliji,
Vranju,
Kikindi i Zrenjaninu.

Proputovao je
kontinente:
Evropu, Aziju,
celu Afriku,
a ne zna šta ima
u Kragujevcu,
Loznici, Rumi
i Vrdniku.

Kad bi moglo
otišao bi i na Mars,
po Veneri bi
s ljubavlju hodio,
al’ nikad do Vučedola
neće stići
gde mu se otac
Milorad rodio.

 
Šta mislite da li svi mi zajedno dovoljno dobro poznajemo svoju Srbiju? Žarko želimo da odemo u Grčku, Italiju, Španiju, Tursku, Ameriku, Afriku... da vidimo beli svet. I to je normalno, ljudski. Treba videti kako drugi žive, kakva im je kultura istorija, običaji, sa kakvim sve prirodnim lepotama raspolažu.

Udruženje TURIZAM SRBIJE želi da putem ovog sajta promoviše srpski turizam, da Vam pruži mogućnost da se dobro upoznate sa našom turističkom ponudom, da budete u toku sa dešavanjima u turističkoj privredi Srbije... Periodično ćemo izdavati i e-Turističke novine koje možete besplatno preuzimati i čitati. Takođe, želimo i da Vi putem ovog našeg portala podelite sa drugima Vaše, doživljaje, iskustva, fotografije sa putovanja kako po Srbiji tako i po svetu.