SELTERS BANJA
Lečilište u podnožju planine Kosmaj, poznati Srpski Selters, je od davnina poznato po svom prirodnom bogatstvu mineralnoj vodi Selters

Na svega 50 km. udaljenosti od prestonice, okružena planinama Bukulja, Venčac i Kosmaj, u neposrednoj blizini Mladenovca, ovo banjsko lečilište obiluje čistim vazduhom, te sa razlogom može da se kaže da je i vazdušna banja. Sa svojim prirodnim potencijalima i bogatstvom, na oko 16 ha površine, obogaćene šumom i parkovima, sadržajima koji služe  zdravlju i opuštanju može se reći da je prava mirna luka za lečenje i očuvanje fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja.


Selters banja kao organizaciona jedinica Instituta za rehabilitaciju, gde se sprovodi medicinska rehabilitacija – neurološka, ortopedsko-traumatološka, reumatološka i dečija rehabilitacija raspolaže sa smeštajnim kapacitetima, za goste i korisnike koji iz godine u godinu prepoznaju značaj i blagodeti ovog banjskog bisera. Pored medicinske rehabilitacije, sadržaji su prilagođeni i zdravim ljudima koji su izloženi svakodnevnom stresu usled užurbanog života i velikih obaveza. Imajući u vidu visokostručno osoblje, lekare specijaliste i subspecijaliste iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, balneologije, reumatologije, kardiologije i hiperbarične medicine, fizioterapeutske i medicinske tehničare, rezultati oporavka i poverenje su na visokom nivou zbog čega se korisnici uvek vraćaju i uživaju u blagodetima Seltersa. Nove i renovirane sobe su izuzetno pogodne za odmor i kvalitetan san, amfiteatar i banket sala su na raspolaganju većim grupama kongresnog turizma. Wellness centar, smešten u ušuškanom delu stacionara II (hotel) pruža usluge koje vode ka potpunom uspostavljanju balansa duha i tela: bazen sa toplom vodom, pogodan za plivanje i hidrokinezi vežbe uz prisustvo fizioterapeta, kade sa podvodnim masažama i kupkama u mineralnoj vodi, lekovito Selters blato, ručne masaže, sauna, slana soba, tepidarijumi i relax soba, kao i frizerski salon. Kineziterapija kroz lagane vežbe sprovodi se u savremeno opremljenoj kinezi i fitness sali, uz nadzor fizioterapeuta, elektroterapija i radna terapija čine sve skupa jednu celinu koja vodi ka oporavku i vraćanju u normalne životne tokove. Bazeni sa termo-mineralnom vodom za kupke u toploj lekovitoj vodi Selters u hidro bloku stacionara i su jos jedna karika koja spaja zdravo i korisno.


Okruženje bogato parkovima i šumom, obiluje čistim vazduhom, daleko od gradske gužve, pogodno je za mirne i lagane rekreativne aktivnosti kroz šetnje stazama zdravlja (2 km.), sportske terene, teretana na otvorenom, kao i igralište za najmlađe. Tokom vrelih letnjih dana, opuštanje i uživanje korisnici mogu da priušte na otvorenim bazenima Selters banje, kako za odrasle tako i za decu.

Pored svih blagodeti, Selters banja svojim stručnim kadrom i savremenom opremom, kompletna je celina koja služi svojim korisnicima i njihovom zdravlju kroz dijagnostički deo ambulantno-polikliničke službe gde svaki pojedinac može proveriti svoje zdravstveno stanje kroz usluge DEXA, EMNG, UZ mekih tkiva,abdomena i srca, infiltracije lekova, SHOCKWAVE, rendgen, laboratorija i kao nova grana u medicini i prevenciji hiperbarična komora. 


Vođeni izrekom "BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI", Selters banja je mesto gde je zdravlje na prvom mestu, oaza koja leči i oporavlja, biser opuštanja i odmora. Priznata i poznata u regionu i Evropi, zahvaljujući ljubaznom i stručnom osoblju, je temelj zdravog načina života i korak kojim se kreće u lakše i bolje sutra.



Datum postavljanja na sajt: 17. 03. 2022 10:01:32