AKTIVAN ODMOR NA KOPAONIKU
Leto je pravo vreme da otkrijemo brojne prednosti odmora na planini. Turistički centar Kopaonik nudi veliki broj sportskih i zabavnih sadržaja za aktivan odmor

Pored raznih vrsta rekreacije i fizičke aktivnosti turisti mogu uživati u prirodnim lepotama i retkostima ove planine.

Veliki broj letnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle.

Panoramska vožnja žičarom predstavlјa posebno uživanje i način da se Kopaonik vidi i doživi na jedan drugačiji način. Jednom od najlepših staza, u samom centru Kopaonika, svakog leta turiste vozi žičara "Pančićev vrh". Ovom žičarom se izlazi na najviši vrh planine i uživa u pogledu na 2.017 m nadmorske visine. 



Avantura park se prostire na površini od oko 2000 m² i sastoji se od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, kao što su: pešački most, poligon za najmlađe, figure za provlačenje, mini zip lajn, veliki šah, krugovi za sinhrono hodanje, penjalice, brdo za provlačenje i spuštanje, kućica za igru, penjanje, mini trampolina, stazice. Ovaj sadržaj namenjen je za decu i odrasle a može se koristiti tokom cele godine. 

Andrenalinske aktivnosti - bob na šinama, tjubing, zip line, mountain cart predstavljaju poseban izazov i adrenalinski doživljaj. 


Planinske biciklističke ture - Prelepi tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavlјaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, lјubitelјe planinskog biciklizma. Na Kopaoniku je 2012. godine izgrađen i prvi bike park u Srbiji. Ljubitelјima planinskog biciklizma na raspolaganju su tri staze za spust dužine 5 km. 

Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi.

Posetioci kojima su avantura, sport i rekreacija neizostavni deo odmora, zabavu i adrenalin mogu da pronađu u vožnji kvadova, alpinizmu u prirodnom rezervatu "Orlove stene", paraglajdingu, streličarstvu. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture. Predlažemo Safari turu - obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima. Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.

Dane odmora možete ispuniti pohađajući neki od edukativnih programa i treninga poput škole jahanja za početnike i terensko jahanje u prirodi za iskusne jahače. 

Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture do najatraktivnijih predela Kopaonika: vodopad Jelovarnik, Markov kamen, crkvište Metođe, Barska reku, Treska, Kukavica.





Datum postavljanja na sajt: 21. 07. 2022 13:53:27