NOVI SAD U VREME PRAZNIKA
Posle Uskršnjih praznika, pred nama je nekoliko dana koje već tradicionalno provodimo u prirodi, otkrivajući lepote šumskih proplanaka, vidikovaca, izletišta i to je prilika da se poseti Novi Sad i obiđe njegova okolina
NOVI SAD U VREME PRAZNIKA Najpoznatije mesto okupljanja u vreme prvomajskih praznika u okolini Novog Sada predstavljaju brojni izletnički pravci na Fruškoj gori, gde pored zabave u prirodi, šumski gosti uživaju u mirisu lipe i bagrema. Pored ovog bisera srpskog turizma, kraj Novog Sada su i Кoviljsko-petrovaradinski rit, kao i brojni salaši na obodu grada ili čarde na Dunavu, za sladokusce ribljih i domaćih specijaliteta.Izletnici iz brojnih gradova Srbije pohrle na proplanke Fruške gore, koristeći priliku da se rekreiraju. Među najpoznatijim izletištima Fruške gore spadaju: Stražilovo, Glavica, Popovica, Iriški venac, TV toranj, Zmajevac, Brankovac, Andrevlje, Osovlje, Ležimir, Letenka i Testera. Do većine ovih izletničkih pravaca stiže se gradskim i prigradskim autobusima, ili sopstvenim prevozom. Ljubitelji pešačenja, cikloturizma ili posmatranja ptica, zaista imaju mnogo razloga za dolazak u najstariji nacionalni park, dok ljubitelji kulturno – istorijskog nasleđa, mogu da u brojnim pravoslavnim manastirima nađu mir i spokoj. Takođe, poznato je da su poslednjih nekoliko godina, parkovi postali idealno mesto za porodična okupljanja. Tako će se dan uoči praznika, 30. aprila, u Limanskom parku kraj Dunava i Кreativnog distrikta, u organizaciji Vojvođanskog simfonijskog orkestra izvesti simfonijska bajka pod nazivom "Peća i vuk", a istog dana će se na istoj lokaciji održati i niz cirkuskih tačaka i radionica pod nazivom "Uravnoteži se! Cirkusom do balaNSa?".  Najmlađi posetioci posebno vole park sa druge strane Dunava, Кamenički park, gde se nalazi i edukativna atrakcija za najmlađe - "Hotel za bube". 
Za sve ljubitelje boravka kraj reke i vodenih tokova, Кovilj, kao mesto poznato pod nazivom "pecaroški raj", ali i kao rodno mesto Laze Кostića, poziva na odmor kraj vode i uživanje u specijalnom rezervatu prirode.Кoviljsko-petrovaradinski rit je i stanište retkih vrsta ptica, dok je lokalitet Arkanj poznat kao ribolovni teren.Evo još 52 predloga kako da provedete vikend u Novom Sadu.

 
www.turizamsrbije.info