OSETITE TRADICIJU, KULTURU I POZNATU FESTIVALSKU ENERGIJU NOVOG SADA
Tradicionalno Novi Sad je manifestacioni grad, posebno u periodu od maja do jula
OSETITE TRADICIJU, KULTURU I POZNATU FESTIVALSKU ENERGIJU NOVOG SADA Tokom ovih meseci, održaće se brojni događaji koji privlače ljubitelje rekreacije, gastronomije, umetnosti i kulture, ali i one koji uživaju u degustaciji vinskih specijaliteta.Kada lipa prolista u maju, centrom Novog Sada dominiraju prolećne boje i mirisi, pa tako čitav grad živi festivalsku energiju, posebno u godini Evropske prestonice kulture.Maj je počeo sa tradicionalnim "Planinarskim maratonom" na Fruškoj gori, dok će se tokom druge polovine meseca, tačnije od 20. do 22. maja, na istoj lokaciji, po prvi put održati manifestacija "Tour de Fruška", koja je namenjena ljubiteljima biciklizma i rekreacije.Posetioci će, uz boravak u prirodi, imati priliku da uživaju u dobroj muzici i vojvođanskim gastronomskim specijalitetima. Sportski deo ovog jedinstvenog događaja rezervisan je za MTB maraton rekreativnog karaktera, prvu "E - bike" Veliku nagradu Vrdnika, "Eliminator" trku, "Trail" trku, promotivnu TDF drumsku vožnju i "Gas Gas" trku za najmlađe.Kulturni događaji za dušu
Tokom maja i juna za ljubitelje kulturnih i umetničkih sadržaja, brojni događaji oplemeniće dušu posetilaca grada. Najpre se u maju održava manifestacija "Muzeji za 10" od 14. do 20. maja, dok će u Galeriji Matice sprske biti izložena kolekcija slika prve dame Jugoslavije, Jovanke Broz.
Pored ove izložbe na Trgu galerija održaće se i multimedijalna izložba "Heroine Spomen-zbirke Pavla Beljanskog" koja će trajati do sredine jula, a za to vreme, u tradicionalnom terminu, biće održano i Sterijino pozorje, festival takmičarskog karaktera koji privlači ljubitelje pozorišne umetnosti.
Za svakog po nešto – od poljoprivrede do muzike

Brojni poslovni susreti poljoprivrednika iz regiona, već su zakazani u vreme održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji se održava od 21. do 27. maja.
Mirisi vina iz zemlje i regiona u junu stižu u centar Novog Sada na tradicionalni "Intefest“, gde će uz zvuke jazza i poznatih pop muzičara, posetioci u večernjim satima moći da degustiraju brojne poznate i manje poznate sorte vina. 

Kako to tradicija nalaže, festivalska energija u Novi Sad stiže sa EXIT festivalom 7. jula, a ove godine za dobro rapoloženje biće zaduženi brojni inostrani izvođači poput Calvina Harrisa, Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Iggy Azalee, Jamesa Arthura i mnogih drugih. Krunu festivala, četvrtog dana, činiće svetska premijera multimedijalnog spektakla umetnice koja je oduševila regiju, Evropu i svet, ovogodišnje srpske evrovizijske predstavnice, Konstrakte.

Osetite duh Novog Sada u godini Evropske prestonice kulture!
 
www.turizamsrbije.info