"ČISTA VODA, ČISTA LJUBAV"
Međunarodna regata "Vode Vojvodine", 12. po redu, održava se od 24.juna do 3.jula na vojvođanskim kanalima i rekama
"ČISTA VODA, ČISTA LJUBAV" Regata okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka. 
Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29.juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog "rečnog praznika". 
Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan "Čista voda, čista ljubav". Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter. JVP "Vode Vojvodine" će u saradnji sa Udruženjem "Čepom do osmeha" od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava  kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.
U sklopu manifestacije u Somboru će se na trgu Svetog Đorđa održati koncert ABBA REAL TRIBUTE benda u ponedeljak 27.06. sa početkom u 19:30 časova.
 
www.turizamsrbije.info