GOLD GONDOLA SPREMNA ZA LETNJU SEZONU
Nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže Zlatiborska Gold gondola je 20. juna počela sa radom
GOLD GONDOLA SPREMNA ZA LETNJU SEZONU Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje s ukupno 72 kabine. Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba. To će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred  gondolom tokom svake sezone i u danima praznika.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54 montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljen čitav niz radova na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja. Sve je urađeno u cilju bržeg i kvalitetnijeg operativnog rada koji će unaprediti i rad same gondole i uticati na još bolje iskustvo putnika. Interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300 000 prevezenih putnika za nešto malo više od godinu dana. Samo u januaru ove godine prevezeno je 38 000 putnika.

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u Javnom preduzeću "Gold gondola Zlatibor", uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme "Poma", i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo poslova.

Radno vreme Gold gondole je od 11:00 do 16:00 časova.
Prva dnevna vožnja sa početne stranice polazi u 11:00 časova.
Poslednja dnevna vožnja sa početne stranice polazi u 16:00 časova.
Poslednja dnevna vožnja sa Tornika polazi u 17:00 časova.
 
www.turizamsrbije.info