HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA
U organizaciji Turističke organizacije grada Sombora 24. i 25. septembra u Somboru i Eko-centru Karapandža prvi put će biti održan festival “Harmonija Gornjeg Podunavlja”
HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA Ova manifestacija  promoviše Specijani rezervat prirode "Gornje Podunavlje" u želji da se turisti i  lokalno stanovništvo bolje poznaju sa  prirodnim, tradicionalnim, umetničkim vrednostima kojima raspolaže prostor u okviru ovog Specijalnog rezervata, a koji obuhvata naselja Bački Breg, Kolut, Bezdan i Bački Monoštor, sa centrom u Somboru i deo teritorije opštine Apatin.
Festival će objediniti brojne programske segmente. Tokom dva dana, u centru grada izlagači će  promovisati svoje proizvode. Zastupljeni su:  udruženja žena, proizvođači vina, rakije, piva, meda, rukotvorina, zdrave hrane kao i turistički objekti iz Sombora i Apatina. Održaće se edukativne i kreativne radionice za decu, a kulturno nasleđe predstaviće se i kroz nastupe kulturno-umetničkih društava i horova. Tematska “zelena” gradska tura, specijalizovano razgledanje grada pešice, će na edukativni način učesnicima prezentovati vrste, poreklo, karakteristike izanimljivosti najzastupljenijih stabala, biljaka i hortikulture, u saradnji sa Pokretom gorana Sombor.
Za zainteresovane posetioce manifestacije, biće obezbeđen autobuski prevoz na relaciji Sombor- Eko-centar Karapandža-Sombor sa dva polaska dnevno, dok je svakako moguć i dolazak individualnim prevozom, sa akcentom na održive vidove transporta.
Oba dana manifestacije, posetioci će imati priliku da posete Eko- centar “Karapandža” i u pratnji stručnog vodiča obiđu šetnu stazu Karapandža, voze se katamaranom i kanuom po Bajskom kanalu, te uživaju u jesenjem šumskom ambijentu. I na ovom mestu biće realizovane radionice za decu i predstavljeni promo materijali vezani za rezervat.


 
www.turizamsrbije.info