NAJBOLJE SRPSKE RAKIJE U SRCU ŠUMADIJE
3. Šumadijski festival rakije održaće se 26. novembra 2022. godine u Exclusive event center u Kragujevcu
NAJBOLJE SRPSKE RAKIJE U SRCU ŠUMADIJE Na ovoj jednodnevnoj manifestaciji okupće se proizvođači najboljih rakija iz Srbije i regiona. Jedan od glavnih ciljeva manifestacije je podizanje nivoa rakijske kulture i bolja pozicioniranost destilerija kroz promociju, distribuciju i prodaju proizvoda. Osim toga, ovo je i jedna od aktivnosti koje doprinose razvoju i promociju jedinstvenog turističkog proizvoda "šumadijska rakijska tura", koji organizatori razvijaju i plasiraju na turističko tržište.
Na festivalu će i ove godine biti uručene nagrade za najbolje plasirane rakije na Četvrtom ocenjivanju kvaliteta voćnih rakija, koje će u organizaciji Asocijacije i uz podršku Instituta za strna žita i grada Kragujevca biti organizovano 18. novembra ove godine. U toku je prijavljivanje za ocenjivanje koje je jedinstveno u Srbiji po tome što se uzorci uzimaju iz maloprodajnih objekata.
Manifestacija će biti otvorena za posetoce od 13 do 22 časa. Cena ulaznice je 500 dinara, a ove godine će degustacione čašice moći da se iznajme uz kauciju. Svaki posetilac će, uz kupljenu ulaznicu, biti u prilici da oceni najbolje rakije Festivala, a najsrećnije među njima očekuju i vredne nagrade. Pored nagrada posetioci će imati i prilike da uživaju u prikladnom muzičkom programu, a edukativnu dimenziju Festivala će upotpuniti i stručni sadržaji.
Organizatori festivala su Asocijacija proizvođača rakije "Šumadijska rakija" i Gradska turistička organizacija "Kragujevac". Oni vam poručuju: Dođite i uverite se da tradicija, znanje i ljubav mogu da stanu u jednu čašicu!

                                                                                                Tekst: Emina Dramlić
 
www.turizamsrbije.info