"BOJA NOTA" I "VIZIT SOMBOR OKOM FOTOGRAFA"
U sali za tematske postavke Muzeja Podunavskih Švaba otvorena je izložba fotografija Turističke organizacije grada Sombora čiji je autor Petar Zambo
"BOJA NOTA" I "VIZIT SOMBOR OKOM FOTOGRAFA" Ovom izložbom, Turistička organizacija grada Sombora prikazala je svoj rad u protekloj godini, sa posebnim osvrtom na gradske manifestacije čiji je direktni organizator TOGS. Kroz fotografije dočarani su najinteresantniji momenti "uhvaćeni" okom foto objektiva tokom "Somborskog leta", "Zimskih čarolija", "Ulice starih zanata", "Harmonije Gornjeg Podunavlja", "Ravangrad Wine festa", "Sajma stvaralaštva seoskih žena Vojvodine", dok je „Boja nota“ objedinila je boje i muziku, kao dve velike fascinacije autora Zambo Petra.
Izložba je prilika da se pogleda retrospektivni prikaz rada TOGS i da se vide novine u turističkoj ponudi Sombora. Tim povodom, premijerno se predstavljaju turistički info totemi sa bogatim foto i video materijalom, kao i VR naočare, koje nude mogućnost obilaska Sombora i okoline kroz virtuelnu stvarnost. One predstavljaju jedan od rezultata projekta "Amazing Amazon of Europe", u kome je Grad Sombor učestvovao kao partner, a njegov osnovni cilj je uspostavljanje i promocija međunarodne biciklističke rute "Evropski Amazon". Mogućnosti za korišćenje ove opreme imaće posetioci Info centra Turističke organizacije grada Sombora, te Gradskog i Muzeja Podunavskih Švaba. 
Ovu zanimljivu izložbu možete pogledati do kraja januara tokom radnog vremena Muzeja Podunavskih Švaba, od utorka do petka od 8 do 14 časova i vikendom od 9 do 13 časova.

 
www.turizamsrbije.info