SRBIJA SE NADA POVRATKU KINESKIH TURISTA
Kina je odobrila grupna putovanja u Srbiju za svoje građane
SRBIJA SE NADA POVRATKU KINESKIH TURISTA Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da je Kina stavila Srbiju na listu zemalja za grupna putovanja što, kako je rekao, govori da su izuzetno zadovoljni nedavnom posetom krajem februara, u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, kao i obilaskom Srbije.
"Pre samo mesec dana je bila prva lista od 20 zemalja na kojoj nije bila Srbija i zahvaljujući našim naporima i Sajmu turizma na kojem je partner zemlja bila Kina, Srbija se sada nalazi na toj listi. Mi smo sa zvanicama imali niz razgovora na temu da Srbiju uvrste na listu zemalja za grupna putovanja i upravo sada imamo sjajnu vest da je Srbija ušla u dodatnih 20 zemalja za grupna putovanja", rekao je Memić.
On je dodao da Srbija može da očekuje veliki broj kineskih turista u Srbiju, a posebno jer postoje i direktne avionske linije, jedna od Pekinga do Beograda, i druga iz Beograd za Tijanđin.
"Imamo bezvizni režim i očekujemo da će ovu i narednu godinu obeležiti ekspanzija kineskih turista, u najvećem mogućem broju u Srbiji. Nama je ovo važna vest, a sada je na nama da pripremamo hotelijere, ugostitelje i druge, da kada gosti iz Kine budu dolazili, odnose pozitivne utiske", ocenio je Memić.

Izvor: mto.gov.rs
 
www.turizamsrbije.info