DOŽIVI, ISTRAŽI I OSVOJI KOPAONIK
Letnja sezona na Kopaoniku počinje u drugoj polovini juna
DOŽIVI, ISTRAŽI I OSVOJI KOPAONIK Turistički centar Kopaonik tokom letnje sezone pruža idealne uslove za aktivan i pasivan odmor.
Veliki broj letnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle: adrenalinski sadržaji - bob na šinama, tjubing i zip line, mountain cart, avantura park koji se sastoji od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, trim staza. Panoramska vožnja žičarom „Pančićev vrh“ predstavlja priliku da Kopaonik vidite i doživite na jedan drugačiji način i uživate u pogledu sa 2.017 m nadmorske visine. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi. Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Avanturu i adrenalin posetioci mogu da pronađu u vožnji kvadova, alpinizmu, paraglajdingu, biciklističkim turama, streličarstvu. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture. Predlažemo Safari turu - obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima.


                                                                                                                                                                                                                             
Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture kroz najatraktivnije predele Kopaonika uz pratnju vodiča. Posetite crkvište Metođe, vodopad Jelovarnik, Markov kamen, Nebeske stolice, Barsku reku.
Uživajte u pogledu sa vrhova Treske i Kukavice. Izletišta Kadijevac i Đorov most predstavljaju idealna mesta za odmor, druženje i rekreaciju u toplim letnjim danima.Tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavljaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, ljubitelje planinskog biciklizma. Tri downhill staze, različitih podloga, dužine od 5 kilometara, prilagođene su i početnicima i onima koji vole nešto opasnije vožnje. U centru Kopaonika moguće je iznajmiti bicikle i kvadove. 
                                                                                                                                                                                                                                         
Nakon brojnih aktivnosti predlažemo odmor i opuštanje u Wellness&Spa centru u nekom od hotela.

 
www.turizamsrbije.info