OSETITE DUH ZIMSKE FANTAZIJE U NOVOM SADU
Novi Sad već tradicionalno u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama
OSETITE DUH ZIMSKE FANTAZIJE U NOVOM SADU Glavni gradski trg još jednom će dodatno ukrasiti festival bombona, kolača, pesme i osmeha – "Novosadski Zimzolend", koji će se ove godine održati od 25. novembra do 26. decembra. Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića kojima možete obradovati svoje najdraže. Specifičnost Novog Sada ogleda se u tome da se praznična magija može osetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival – "Božićna čarolija", koji će na ovoj lokaciji biti od 1. decembra do 10. januara 2024. godine.

Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična "Ledena šuma" koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište. Ove godine održaće se od 15. decembra do 14. januara. Dečiji osmesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće. I najstarija pijaca u gradu čak će dva puta tokom decembra, 1. i 29, biti otvorena za sve koji na "Noćnom bazaru" traže proizvode malih proizvođača, što je ujedno odlična uvertira u novogodišnje darivanje.

U susret novoj godini, u ugostiteljskim objektima u Novom Sadu i okolini organizuju se vrlo posećene i popularne dnevne žurke. Doček će ponovo obuhvatiti proslavu 31. decembra i na otvorenom i to u Podgrađu druge po veličini tvrđave u Evropi - Petrovaradinske tvrđave, i 13. januara u zatvorenim prostorima širom grada, uz jedinstven spoj vizuelne i izvođačke umetnosti. Tokom prethodnih šest godina, "Doček" je održan na gotovo 40 lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Sinagoga, Distrikt, Crkva Imena Marijinog, Reformatska crkva, SКCNS Fabrika, mreža kulturnih stanica i druge. Ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići ni sve zaljubljenike u "hiking", „trail“ trčanje i nordijsko hodanje, koji se mogu pridružiti poslednjoj trci u godini na Fruškoj gori - "Winter Trail Race".

Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživeti, ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!

Za najmlađe članove vaše porodice idealna mesta za pešačenje i sankanje tokom zimskih meseci nalaze se na obroncima Fruške gore, zato pogledajte naše predloge za produženi vikend tokom decembra i januara. Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Novom Sadu, informacije o smeštaju možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Baš kao iz božićnih filmova i "Srpska Atina" predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena zato uplovite u novosadsku
 
www.turizamsrbije.info