19. MEĐUNARODNi USKRŠNJI ETNOFESTIVAL U PORTI MANASTIRA SESTROLJIN U POLJANI
Kako bi sačuvali tradciju i običaje narodnog stvaralaštva ovog kraja, a istovremeno prezentovali grad Požarevac i njegove turističke vrednosti Turistička organizacija Grada Požarevca u saradnji sa Etno-sekcijom KUD "Mladost iz Poljane", Mesnom zajednicom i Crkvenom opštinom Poljana, a pod pokroviteljstvom grada Požarevca, organizuje Međunarodni uskršnji etnofestival 06.maja u porti manastira Sestroljin u Poljani
19. MEĐUNARODNi USKRŠNJI ETNOFESTIVAL U PORTI MANASTIRA SESTROLJIN U POLJANI Tradicionalno, drugog dana nama najradosnijeg praznika, Uskrsa, očekuje se predstavljanje više od 20 etnosekcija  i 7 KUD-ova iz Srbije sa posebnim naglaskom sa Kosava i Metohije, kao i Ansalmal Zestrea Gugualion iz Rumunije.

Kroz spoj inovativnosti i tradicije, učesnici se nadmeću u senzacionalnim folklornim igrama, spremanju veoma ukusnih jela,  interesantnim ručnim radovima. Organizuje se i izbor: za najlepše ofarbano jaje, kao i nadmetanje u kucanju istih, najlepše uređen štand i najoriginalnije tradicionalno srpsko jelo. 

Pored učešća folkolora biće organizovano i takmičenje  u starim srpskim igrma: navlačenju konopca, bacanju kamena  sa ramena, trke u džakovima.

Na kraju prezentovanja bogatog nasleđa, sve posetioce i učesnike etnofestivala očekuje, uvek intersantan vatromet. 

TOG Požarevac poziva sve poštovaoce tradicije i običaja da posete Međunarodni uskršnji etnofestival.  
 
www.turizamsrbije.info