FESTIVAL CVEĆA U POŽAREVCU
Požarevljani će u subotu i nedelju, 11. i 12. maja biti domaćini šesnaestog po redu Festivala cveća
FESTIVAL CVEĆA U POŽAREVCU Požarevac će za ova dva dana okupiti preko 100 izlagača širom Srbije čiji je rad inspirisan prirodom i cvećem, ekologijom i zaštitom životne sredine, a sve to sa željom da se grad ozeleni, udahne priroda, oplemene javni prostori i probudi mašta zajedno sa buđenjem proleća.

Ova manifestacija je od velikog kulturnog, turističkog, izložbenog značaja i zabavnog je karaktera i realizuje se u samom centru Požarevca, na gradskom Trgu.

Posetioci će moći, tokom dva dana Festivala, kupiti cvetne bukete, aranžmane, sezonsko cveće, detalje za enterijer i eksterijer i dobiti korisne savete za oplemenjivanje svojih životnih prostora. Svoj doprinos ovom događaju daće i mališani iz požarevačkih vrtića koji svake godine uveseljavaju i ulepšavaju Festival programom koji za tu priliku pripremaju kao i Udruženje medara iz Požarevca. 

Festival će započeti svečanim otvaranjem u subotu 10 sati, nakon čega će uslediti kraći muzički program već pomenutih mališana iz požarevačkih vrtića i najmladjih članova KUD-a “Poljana”.

Organizator Festivala je Turistička organizacija Grada Požarevca, a pokrovitelj manifestacije je Grad Požarevac.
 
www.turizamsrbije.info