"Selters banja Mladenovac", Mladenovac - 11400

INSTITUT ZA REHABILITACIJU 

SELTERS BANJA - MLADENOVAC

Selters banja u Mladenovcu, smeštena je na obroncima planine Kosmaj, u široko rasprostranjenom, šumovitom predelu a blizina Beograda koji je na 50 km. udaljenosti auto-putem, čini ga prestonici najbližem prirodnom lečilištu sa mineralnom vodom, peloid-lekovito blato i klimat.Selters banja kao organizaciona jedinica Instituta za rehabilitaciju "Beograd", raspolaže sa 300 kreveta u mreži zdravstvenih ustanova gde pokrivamo oblasti rehabilitacije kao što su neurološka,ortopedsko-traumatološka, reumatološka i dečja rehabilitacija.Dodatno, dozvolom Ministarstva turizma, Selters banja raspolaže sa 200 kreveta za bavljenje turističkom delatnošćui uslugama koje prate savremene turističke sadržajea u okviru očuvanja i poboljšanja fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja. Selters banja je prava oaza čistog vazduha, mira i zelenila, koja se prostire na 20 ha parka sa cvetnim lejama, fontanama i šetalištima. Poznata po visokom kvalitetu mineralne vode banja Selters svojim korisnicima nudi pored zdravstvene rehabilitacije i dijagnostike, savremeno opremljen wellness centar sa bazenom, podvodne masaže u mineralnoj vodi, Selters peloid (blato), ručne masaže, slana soba, đakuzi, sauna , tepidarijumi, spojašnji bazen sa manjim dečjim bazenom sa niskomineralnom vodom, staze zdravlja, teretana na otvorenom, fitness.

Mineralna voda Selters spada u visokomineralizovane vode koja na svom izvoru ima 50°C i po svom sastavu je alkalno-murijatična, ugljeno-kisela hiperterma.Otkrivena krajem XIX veka, dobila je prestižna priznanja i nagrade za kvalitet i lekovitost u Briselu i Londonu. Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893.god. kada i počinje razvoj Selters banje.Zahvaljujući entuzijazmu prim.dr. Tomislava Mališić, 1986.god. izgrađen je drugi objekat i tada Selters banja doživljava svoj procvat, postaje moderno lečilište sa specijalizovanim stručnim kadrom , savremenim dijagnostičkim kabinetima i opremom, koji uz prirodan faktor daju izuzetne rezultate.Razvojem zdravstvenog turizma Selters banja sa svojim visokostručnim kadrom i prirodnim bogatstvom, teži ka očuvanju i poboljšanju zdravlja svih svojih korisnika. Selters banja kao deo Instituta za rehabilitaciju , je jedna od najvećih banja a u okviru Instituta jer smo nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu, za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. 

Smeštajni kapaciteti u oba objekta, sa renoviranim sobama, apartmanima, kompletno opremljenim terapijskim blokovima sa uslugama kineziterapije, radne terapije, elektroterapije, hidrokineziterapije, mineralne kupke i podvodne masaže u lekovitoj vodi, kao i savremeno opremljen wellness centar, pružaju mogućnost da kao ustanova ponudimo našim korisnicima prijatan odmor, uz medicinske i prateće rekreativne sadržaje a uz stalni nadzor lekara specijalista i subspecijalista, fizioterapeutskih tehničara i medicinskih sestara i tehničara.

U cilju razvoja i brige o zdravlju naših korisnika, pacijenata i turista ne samo iz Srbije već iz zemalja čitave Evrope i okruženja, za Selters banju najveći pokazatelj uspeha je dobar glas , koji proizilazi iz niza sadržaja koje nudimo.Seletrs Wellness centar - drugim rečima "BREND ZDRAVOG ŽIVOTA", prijatnog ambijenta i ljubaznog osoblja odiše dobrodošlicom svim korisnicima koji se upute u banju Selters. Nemoguće je doći u banju Selters a ne provesti pola sata u kadi za podvodnu masažu u lekovitoj vodi. Pored blagodeti mineralne vode, vredi probati i peloid-lekovito blato Selters banje koje je po svom sastavu jedinstveno jer sadrži minerale Selters vode kao i zeolit. To je fina emulzija koja se preporučuje u lečenju mnogih degenerativnih promena , tako i kod zdravih korisnika koji žele da svoj organizam oslobode od toksina, poboljšaju cirkulaciju, povećaju elastičnost kože.

Od najtraženijih programa u ponudi imamo antistress wellness vikend program koji može da se koristi po želji korisnika bilo kog dana u nedelji u trajanju od dva dana ili jedan dan sa prenoćištem tokom cele godine. Takođe, postcovid paketi, kao vid oporavka nakon preležane infekcije virusom SARS-COV 19, prilagođeni su svakom pojedincu za oporavak i lečenje tokom boravka u Seltersu. Kao najnoviji vid lečenja i prevencije, uvrstili smo u naše usluge hiperbaričnu komoru, koja kroz primenu čistog kiseonika ima višestruko lekovito dejstvo na organizam.

Ponude smeštaja sa pansionom , polupansionom , pregledima lekara , terapijama , korišćenjem naših sadržaja za relaxaciju i odmor dostupne su tokom cele godine. Takođe, na dnevnom nivou dostupno je korišćenje svih sadržaja wellness centra.

Sa svojim bogatim medicinskim , rekreativnim i ugostiteljskim sadržajem, Selters banja je pravo prirodno bogatstvo i lečilište ovog dela Srbije. Pored blizine Beograda , lokalitet same banje omogućiće Vam da obiđete istorijske znamenitosti i prirodna bogatstva naše zemlje.

Selters banja recepcija tel. 011 8241 425 ili 064 8690 422

Selters wellness centar tel. 011 8241 118 ili o64 8690 374

http://www.rehabilitacija.com/

https://www.facebook.com/selterswellnesscentar/

https://www.instagram.com/selters_wellness_spa_centar/

 


Ime i prezime vlasnika: Institut za rehabilitaciju Beograd
email: seltersbanja.wellness@gmail.com
tel: 0118241425
mob: +381641663534