MUZEJ ČOKOLADE
Saznajte sve o čokoladi i osladite se

Od ove godine Srbija se može pohvaliti da ima muzej posvećen kraljici slatkiša – čokoladi. Ovaj jedinstveni muzej nalazi se u Beogradu u ulici Tadeuša Košćuška 18.

U izložbenoj postavci su postavljeni eksponati vezani za istoriju pravljenja čokolade kao i sve što je u vezi sa njom. Kustos Dušan Alić će Vas uz obaveznu degustaciju proizvoda od čokolade povesti u 45-ominutni obilazak 4 sobe.

Prva soba muzeja je  Prašuma i njoj posetioci mogu videti kako izgleda plod kakaoa i kako od njega nastaje čokolada.

Druga soba – Evropa posvećena je dolasku kakaoa u Evropu i kada je počela masovnija proizvodnja čokolade.

U trećoj sobi muzeja saznaćete kada se Srbija upoznala sa čokoladom, a starije generacije će se podsetiti svojih omiljenih čokolada iz perioda socijalizma.

Nakon sobe Srbija, ulazi se u sledeću prostoriju koja se zove Fashion Room. Ovde se mogu videti predmeti izrađeni od čokolade.

Na kraju ovog čokoladnog putovanja ljubazni domaćini će Vam ponuditi da kupite čokoladnu uspomenu ili da možda kupite neki čokoladni poklon i njime obradujete svoje najdraže.

Idejni tvorac Muzeja čokolade Nenad Radulović obećava da će u narednom periodu biti još mnoštvo eksponata posvećenih čokoladi i njenoj proizvodnji i ističe: „Dalji razvoj muzeja odvijaće se neprestano pred očima posetilaca, a postavka muzeja će biti sve bolja i potpunija“.


Datum postavljanja na sajt: 11. 11. 2020 08:38:48