ZLATIBOR – DESTINACIJA ZA SVE GENERACIJE
Godina za turizam nepovoljna, a u njoj turistička poseta odlična. To je učinak protekle glavne sezone na Zlatiboru, najposećenijoj planini Srbije, koja s pravom nosi epitet lidera medju planinskim centrima i veoma razvijene turističke destinacije

Poznato je da je Zlatibor planina izuzetne lepote prema kojoj je priroda bila više nego darežljiva. Okitila ju je talasastim visoravnima, mirisnim livadama, borovim šumama, prošarala potocima i bistrim izvorima. Pored opuštajućeg dejstva živopisnih pejzaža, Zlatibor je blagotvoran i u terapeutskom smislu. Od davnina je poznato da je zlatiborski vazduh poseban I lekovit, što je bio razlog da planina dobije status vazdušne banje koji ponosno nosi duže od 120 godina.. Idealnih 1.000 metara nadmorske visine, umerena klima i izuzetno prijatan ambijent učinili su da Zlatibor bude poznat kao planina pogodna za odmor, oporavak i lečenje, mesto za potpun predah od brzog tempa i briga urbane svakodnevice. Sa jedne strane pruža uživanje u potpunom miru i tišini, a sa druge u samom turističkom centru na raspolaganju su različiti turistički sadržaji, koji mogu zadovoljiti I najzahtevnije turiste.

Iako po mnogo čemu specifična i nesvakidašnja, minula letnja sezona na Zlatiboru obeležena je obaranjem rekorda u posećenosti. Zlatibor je tokom letnjih meseci bio najposećeniji planinski centar Srbije, a zlatiborski spomenik prirode Stopića pećinu od početka godine posetilo je više od 100.000 turista, što je apsolutni record od otvaranja pećine za posete.