NOVOM SADU NAGRADA ZA KREATIVNU DESTINACIJU
Na jubilarnom dvadesetom "Mesecu dizajna" ("Month of Design") u Ljubljani Novom Sadu je uručena prestižna nagrada za kreativnu destinaciju – "BIG SEE TOURISM DESIGN AWARDS 2021"
NOVOM SADU NAGRADA ZA KREATIVNU DESTINACIJU Nagrada "BIG SEE" predstavlja doprinos jedinstvenosti i originalnosti kreativnih dostignuća iz oblasti arhitekture, enterijera, turizma, proizvodnog, modnog i dizajna drveta. Neki od kriterijuma kojim se dvanaestočlani internacionalni stručni žiri vodio prilikom ocenjivanja su inovativnost, inteligentan dizajn i originalnost, kulturna i društvena svest, estetika i emocija. Uz Novi Sad u konkurenciji za ovu nagradu bili su bugarski Plovdiv, izraelski Tel Aviv i još preko 30 lokacija i destinacija.
Novi Sad je u samo prethodnih pet godina ponosni nosilac dve prestižne evropske titule – Omladinske prestonice Evrope 2019 i Evropske prestonice kulture 2022. Predstavnici i institucije kulture, lokalne privrede i brojni drugi činioci zaslužni su za to što je ovaj naš grad prepoznat kao kreativna destinacija. Prirodne lepote, kulturno-istorijska nasleđa, događaji, festivali i manifestacije postale su prepoznatljivi simboli "Srpske Atine".
Turistička organizacija Grada Novog Sada je 2021. godinu iskoristila da kroz brojne kreativne projekte radi na promociji našeg grada kao turističke destinacije. Kroz kampanje na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, TONS je držao budnim domaću, regionalnu i inostranu publiku kroz preko 30 tematskih različitih promotivnih video snimaka, kao i brojnim blog pričama i objavljenim PR tekstovima u domaćim i regionalnim medijima. Po prvi put Novi Sad je predstavljen i kroz kampanju na turističkom portalu "Trip Advisor".
Realizovane su i uspešne kampanje na televizijama sa nacionalnom i lokalnom frekvencijom, kao i kanalima koji se emituju putem kablovskih operatera, a nisu izostali ni reklamni sadržaji na bilbordima i "city light" površinama u većim gradovima naše zemlje.
Ovo je samo deo projekata, saradnji i promocija koje su bile deo aktivnosti TONS-a tokom proteklih godina, a koje su rezultirale ovim značajnim priznanjem za kreativnost, a i predstavile su i uvertiru za veoma uspešnu 2022. godinu koja je na izmaku.

 
www.turizamsrbije.info