SAJAM TURIZMA U KRAGUJEVCU
Pod sloganom "Izaberi svoje putovanje" u hali Šumadija sajma u Kragujevcu od 24. do 26. novembra 2022. godine, biće održan 13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma
SAJAM TURIZMA U KRAGUJEVCU Na ovoj manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstaviće preko 50 izlagača, uglavnomlokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa. Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra. Radno vreme u subotu, 26. novembra je od 10 do 15 časova. Poslednjeg dana, u subotu, 26. novembra u 12 časova biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima, za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.
Sajamski program upotpuniće "Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom", u petak, 25. novembra, u 12 časova kada će se preko 20 ekipa takmičiti u kuvanju rakije, odnosno izboru za najbolji šumadijski čaj. Tom prilikom biće organizovano kuvanje lovačkog gulaša i banatski disnator. 
U okviru 13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma u hali Šumadija sajma predstaviće se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Posetioci će imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.
Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara. Svi posetioci koji kupe ulaznice mogu da učestvuju u nagradanoj igri i osvoje neku od nagrada koje su obezbedile turističke organizacije. Naime, za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji.
Organizatori su "Šumadija sajam" i Gradska turistička organizacija "Kragujevac", a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i grad Kragujevac.

                                                                                                                                                                                Tekst: Snežana Milisavljević 
www.turizamsrbije.info