KELTSKO SELO - NOVI TEMATSKI TURISTIČKI KOMPLEKS U SRBIJI

Keltsko selo je tematski turistički kompleks smešten u sportsko-rekreativnoj zoni Inđije, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada
KELTSKO SELO - NOVI TEMATSKI TURISTIČKI KOMPLEKS U SRBIJI

Počeo je sa radom 03. jula ove godine i svakog vikenda od 09.00 do 21.00 čas otvoren je za posetioce. Ulaz je besplatan tokom jula meseca.

Inspirisan životom Kelta na ovim prostorima pre oko 2.300 godina, kompleks je zabavno-edukativnog karaktera i namenjen je pre svega deci. Unutar visokom, drvenom ogradom opasanog kompleksa nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom i napravljenih od drveta i blata, koje predstavljaju autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice. U jednoj od kuća smešten je i mini muzej sa interesantnim eksponatima, baziranim na materijalnim ostacima keltskog plemena Skordisci na području Srema.

Posetiocima Keltskog sela dobrodošlicu pružaju kostimirano osoblje i stručni vodiči koji svojom pričom upotpunjavaju celokupan doživljaj.

Više informacija o Keltskom selu, sadržajima i programu možete dobiti na: www.keltskoselo.rs ili na tel:+381 65 42 53 883


 
www.turizamsrbije.info