OSETI DUH ZIMSKE FANTAZIJE U NOVOM SADU
Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja



Novi Sad, sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju

u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i "Srpska Atina" predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena. Glavni gradski trg još jednom će dodatno ukrasiti festival bombona, kolača, pesme i osmeha – "Novosadski Zimzolend". Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića sa kojima možete obradovati svoje najdraže. Specifičnost Novog Sada, ogledase u tome, da se praznična magija može osetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival – "Božićna čarolija".


Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična "Ledena šuma" koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište. Dečji osmesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće. I najstarija pijaca u gradu čak će dva puta tokom decembra biti pravi mali raj u kojem ćete na "Noćnom bazaru" moći pronaći proizvode malih proizvođača i predstavljaće pravu uvertiru u novogodišnji provod.


Za muzičke sladokusce tu su tradicionalni Božićno-novogodišnji koncerti klasične muzike, dok u Novu godinu možete ući uz tradicionalno organizovane dočeke na otvorenom.


Ni sve zaljubljenike u "hiking", "trail" trčanje i nordijsko hodanje, ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići jer se možete pridružiti poslednjoj trci u godini koja se održava na Fruškoj gori - "Winter Trail Race".


Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživeti, ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!


Uplovite u novosadsku čaroliju i osetite duh zimske fantazije kojoj ćete se sigurno ponovo vratiti!


A dok novogodišnji, božićni praznici i zima ne pokucaju na na vaša vrata možete provesti i poneki produženi vikend u

Novom Sadu. Predloge možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.


Datum postavljanja na sajt: 28. 11. 2022 08:25:40