VODOPADI STARE PLANINE
Vodopadi Stare planine su turistička atrakcije koju iz godinu u godinu sve više otkrivaju brojni turisti i ljubitelji prirode

Vodopad Pilj – Piljski vodopad, Topli do

Vodopad Pilj ili Piljski vodopad nalazi se na 4 km udaljenosti od sela Topli Do. Ovo staroplaninsko selo od Pirota je udaljeno 33km. Visina vodopada je 64 metara i ubraja se u najviše vodopade Srbije. Naziv Piljskog vodopada potiče od planinskog vrha Pilj, u čijem podnožju se i  nalazi, na visini od 1.467 m n.v. Vodopad čine dve kaskade Gornji Pilj - niža kaskada i Donji Pilj - viša kaskada. Ova impozantna prirodna atrakcija, otkrivena je tek 2002.godine, zbog nepristupačnog i šumovitog predela u kome se nalazi, a danas se svrstava u obavezno mesto  za posetu svih ljubitelja prirode i paninara.
Vodopad Čungulj, Topli do

Vodopad Čungulj  ili Čunguljski skok, nalazi se na Toplodolskoj reci, nedaleko od sela Topli Do. Visine je 43 metara što ga svrstava u kategoriju najviših vodopada u Srbiji. Naziv je dobio po planinskom vrhu Čungulj, u čijem se podnožju i nalazi, na visini od 1.400 mnv. Prirodna celina u kojoj je  smešten vodopad Čungulj odlikuje se  netaknutom  i gustom šumom pa i put do vodopada zahteva spremnost i planinskog vodiča ili prisustvo  dobrog poznavaoca ovog dela Stare planine.