PRIJEPOLJE ZA TVOJ SAVRŠEN DAN
Prijepolje je grad koji ima dušu i kome ćete se uvek rado vratiti po još malo te topline

Grad na ušću dve reke, Mileševke i Lima koje svojom neukrotivom lepotom spajaju različite kulture naroda. Na koju god stranu da krenete pogled će vam privući neka od znamenitosti grada, grada u kome su svoje prve korake napravili neki od istaknutih ličnosti kao što je Vladimir Perić Valter po kome se zove i glavna gradska ulica ali i Vlade Divac kome je posvećena stalna postavka  u Muzeju u Prijepolju koju čine medalje, pehari i mnogobrojna priznanja iz uspešne košarkaške karijere.



Grad „Belog Anđela“ kako ga mnogi nazivaju, posetiocima nudi nezaboravnu šetnju kroz istoriju i upoznavanje sa civilizacijama koje su vekovima a i danas žive na našim prostorima: Rim, Vizantija, pravoslavlje i islam. O tome svedoče i brojni spomenici kulture od kojih su mnogi stavljeni pod zaštitu države. Manastir Mileševa, džamija u Hisardžiku, srednjovekovni grad Mileševac, Davidovica, Sahat kula, Ibrahim pašina džamija, Katolička crkva, Stećci u Hrtima... samo su dokaz opstanka kulture u našem gradu.


Od prostranih ravnica do visokih planina, gde su utočiste pronašle mnoge retke biljne i životinjske vrste među kojima su Beloglavi sup i nalazište endemske vrste četinara - Pančićeve omorike, nude ekološki čist boravak u Kamenoj Gori, Sopotnici, Jabuci, Jadovniku, Miloševom Dolu, Tičijem Polju...

Odmor za dušu i telo svakako ćete pronaći kroz pešačenje i duge šetnje a za ljubitelje adrenalina tu je rafting Limom koji ostavlja nezaboravni utisak. Predah ćete pronaći u toplom kutku naših ljubaznih domaćina koji ce vas poslužiti vrućim hlebom, kajmakom, domaćim sirom i nadaleko poznatom heljdopitom koja će u vama probuditi sva gastronomska čula.


Kada pođete za Prujepolje i njegovu okolinu ponesite sa sobom dobro raspoloženje a tamo vas čeka  kofer pun uspomena.


Datum postavljanja na sajt: 21. 04. 2023 08:49:52